Uzat Yardım Elini

Vakfımızın bulunduğu bölge itibari ile gecekondu bölgesi olması ve ihtiyaç sahibi ailenin çok olması hasebiyle yardıma muhtaç ailesi çok fazladır. Özellikle son dönemlerde bölgemize yurt dışından gelen Somalili, Suriyeli ve Iraklı muhacirlerin bölgemizde  (100.000 kişi) ikamet etme mecburiyetinden dolayı bu ihtiyaç sahibi ailelere kış döneminde kömür, odun, soba, battaniye gibi kışa yönelik yardımlar yapılmaktadır.

Temel  ihtiyaçlarını karşılamak üzere günlük 40 aileye, aylık 800 aileye yiyecek yardımı, kıyafet, elbise, ayakkabı, halı, mutfak gereçleri  vb. yardımlar yapılmaktadır.

Hastalara ilaç yardımı, öğrencilere kırtasiye yardımı yapılarak desteklenmektedir.

Ayrıca ihtiyaç sahiplerine nakdi yardım ve gıda çeki ile iktisadi olarak yardım edilmektedir.

Bu sebepledir ki bir çok yardım şekli ile sizin imkanlarınızı muhtaç olan gerek muhacir gerekse bölgemiz Türk vatandaşlarımız ile buluşturuyor, bir köprü olma misyonunu bu güne kadar en işi şekliyle yapmaktayız.

Bir çok proje ile bölgemizde bulunan dul , yetim, aciz, hasta, yaşlı, tutuklu ailelerine yardım elimizi uzatarak aşağıda listenen  şekillerde yarım etmekteyiz.

Siz cömert gönüllülerimizi de bu köprü de bir tuğla olmaya davet ediyoruz.

Kardeş Aile: Sahipsiz, bakanı olmayan yetim, dul sakat ve hasta ailelerden öncelik sırasına göre aileler tespit edip sizlerle tanıştırıp onların hayatlarını kolaylaştırmaya davet ediyoruz. Yardım bedelimiz en az 300 TL olmaktadır

Yetim Giydirme: Bir yetim çocuğunuz varmışçasına en az 100 TL ile onları giydiriyor, onlarında sevinmesine vesile olmak istiyorsanız acele edelim. Bayram geldi çattı…

Gıda Kolisi: Bölgemizde bulunan muhtaç ailelere günlük gıda dağıtımı yapmaktayız. Ayda 1 defa dağıtılan yardım kolilerine aylık 1000 kişiye ulaştırmaya çalışıyoruz. Sizde bir muhtaç aile doysun diyorsanız bir koli için  50 TL bedel ile destek olabilirsiniz.

Zekat ve Sadaka: Zekat ve Sadakalarınız, vakıftan bizler vesilesi ile, gerek  bizati biizm belirlediğimiz ve vakfa davet ederek da sizin elinizden  dağıtarak veya bizlerle evlerini ziyaret ederek elden teslim imkanımız mevcuttur.

Kurban: Kurban bayramında kurban bedellerin bize ulaştırarak  kurban kesipk muhtaçlara dağıtım yapılabildiği gibi ayrıca sizlerin kesip etlerini bizlere ulaştırdığınız kurban etlerini de muhtaçlara ulaştırmaktayız..

Akika, adak ve şükür kurbanlarının bir telefon ile kestirip dağıtımını yapmaktayız.,

Elbise: Bölgemizde yoğun bulunan muhtaçların vakfımıza gelerek giysi taleplerine karşı gerek sıfır gerekse ikinci el kıyafetler verilmektedir. Bu sebepledir ki giyilmemiş veya giyilebilecek nitelikte olan ikinci el elbiseleriniz bize ulaştırarak  ihtiyaç sahiplerini ulaştırabilirsiniz.

Eşya: Bölgemizde yoğun bulunan muhtaçların vakfımıza gelerek ev eşyası  taleplerine karşı gerek sıfır gerekse ikinci mutfak, beyaz eşya, oturma grupları, çeyiz malzemeleri, ev araç ve gereçleri, halı perde vb malzemeleri dağıtılmaktadır. . Bu sebepledir ki kullanılabilecek  nitelikte olan yeni veya ikinci ev araç ve gereçlerini bize ulaştırarak  ihtiyaç sahiplerini ulaştırabilirsiniz.